Waarom een kat laten trimmen?


  • De kat heeft last vachtproblemen, zoals klitten en/of vilt 

  • De kat heeft last van veel haarballen

  • De kat kan zijn vacht niet meer onderhouden (mogelijk wegens medische problemen, ouderdom, gebitsproblemen of overgewicht)

  • De kat verhaart veel en overmatig 

  • De kat laat zicht niet kammen

  • U kan de katten niet de juiste vachtverzorging geven wegens omstandigheden 

Niet alleen raskatten zijn welkom, maar alle katten.
Er zijn zoveel verschillende soorten katten en al die katten hebben verschillende soorten vachten. Elke vacht heeft een andere behandeling nodig.

Als er klitten en/of vilt is ontstaan in de vacht, is scheren vaak de enige mogelijkheid.

Ik werk vachtbesparend, dat houdt in dat ik alleen de delen scheer die nodig zijn. Soms is het noodzakelijk om de kat geheel te scheren. 
Klitten en vervilting zijn erg pijnlijk voor een kat. Daardoor zal de kat ook minder bewegen, zich minder wassen, minder spelen en minder geaaid willen worden. Scheren is dan een hele opluchting voor de kat. U zult zien dat de kat weer vrolijk wordt!

De vacht van een kat bestaat uit onderwol en dekharen. Onderwol zijn de pluizige haren die uitsteken en er vaak dof uitzien. Als de kat de onderwol zelf niet kan verwijderen door zich te wassen of als ze niet gekamd willen worden, kan het gaan klitten. Door ze een handje te helpen voorkom je problemen en ziet de vacht er weer mooi glanzend uit. 

Welke behandeling voor uw kat nodig is, bekijk ik als ik bij u thuis ben.